رنگ آلکیدی؛ بهترین انتخاب برای محافظت از ساختمان شما

رنگ آلکیدی، بهترین انتخاب برای جایگزینی با رنگ روغنی

رنگ آلکیدی چیست؟

رنگ آلکیدی نوعی پوشش لعابی است که از نظر قوام شبیه رنگ‌های روغنی است، اما فاقد روغن است. این نوع رنگ، معمولاً از انحلال یک رزین آلکیدی در یک حلال تشکیل می شود. در رنگ الکیدی از رقیق‌کننده‌هایی مانند الکل یا برخی مواد معدنی استفاده می شود. این مواد میزان جریان رنگ و سرعت خشک شدن آن ها را تعیین می‌کنند.

آستری های آلکیدی معمولی با تبخیر حلال و اکسیداسیون در مدت تقریباً پنج روز خشک می‌شوند و به یک پوشش سخت و براق می‌رسند که شبیه لاتکس است.

رنگ آلکیدی چگونه تولید می شود؟

آستری الکیدی از مواد و ترکیبات زیر تولید می شود:

  1. نوعی پلی استر اصلاح شده به همراه روغن برای تشکیل فیلم پوششی
  2. حلال مانند هگزان
  3. مواد معدنی برای کمک به کیفیت
  4. نفتنات های فلزی برای کاتالیز کردن واکنش خشک شدن
  5. رنگدانه، برای ایجاد رنگ و پنهان کردن سطح پوشش داده شده

 

محتوای روغن فرمولاسیون می تواند متفاوت باشد.

رزین آلکیدی، نوعی پلی استر پیچیده اصلاح شده به همراه روغن است. این رزین به عنوان عامل تشکیل فیلم در برخی رنگ ها و پوشش های شفاف عمل می کند.

رزین آلکیدی معمولاً بر اساس واکنش پلیمریزاسیون بین الکلی مانند گلیسرول و اسید دی کربوکسیلیک یا انیدرید آن عمل می کند.

این واکنش در حضور اکسیژن هوای اطراف، هنگام خشک شدن رخ می دهد و یک لایه بدون چسب به دست می دهد. رنگ های آلکیدی متشکل از آب نیز موجود است که به جای روغن یا الکل های معدنی، از آب به عنوان حلال استفاده می کنند.

مزایای استفاده از آستری آلکیدی چیست؟

این نوع پوشش چندین مزیت دارد:

  1. این رنگ سریعتر از رنگهای روغنی و کندتر از رنگ های آکرلیک خشک می شود. این بدین معنی است که متناسب با میزان ضخامت آن، به سرعت برای اجرای پوشش هلای بعدی مهیا می شود.
  2. آنها در برابر آب مقاوم هستند و به راحتی با استفاده از آب تمیز می شوند و آنها را دوستدار محیط زیست و کمتر سمی می کند.
  3. چسب موجود در این رنگ یک رزین قوی است که آن را در برابر آسیب بسیار مقاوم می‌کند و همین امر آن را به رنگ مناسبی برای مکان‌های پرتردد خانه مانند راهروها و استفاده در آشپزخانه یا حمام تبدیل می‌کند.
  4. رنگ‌ها و لاک‌های رزین آلکیدی روکش‌های بادوام و باکیفیت هستند که عمدتاً در کاربردهای پوشش خارجی برای محافظت از سطح استفاده می‌شوند.
  5. پوشش‌های آلکیدی در برابر رطوبت مقاوم بوده و قابل اشتعال نیستند و تا پنج سال از خوردگی جلوگیری می‌کنند و برای کاربردهای دریایی یا زیر آب ایده‌آل هستند.

تفاوت رنگ آلکیدی و روغنی چیست؟

تفاوت اصلی بین این نوع رنگ و رنگ روغنی در این است که رنگ آلکیدی یک رزین مصنوعی است که از واکنش پلیمریزاسیون بین الکل و اسید دی کربوکسیلیک یا انیدرید آن ساخته می شود، در حالی که در ساخت رنگ روغنی از روغن های طبیعی مانند روغن بذر کتان استفاده می گردد.

رنگ آلکیدی به رنگ روغنی نیز معروف است، اما فاقد روغن است.

آستری آلکیدی معمولاً شکننده‌تر از رنگ لاتکس است و بیشتر در معرض ترک خوردن روی سطح بیرونی مانند تزئینات چوبی یا درها است.

این پوشش یک رنگ مبتنی بر روغن / حلال است، در حالی که رنگ اکریلیک یک رنگ مبتنی بر آب محسوب می شود. پوشش آلکیدی نسبت به رنگ روغنی معمولی زمان کمتری برای خشک شدن نیاز دارد.

آیا می توان از رنگ های آلکیدی و روغنی به جای هم استفاده کرد؟

رنگ‌های آلکیدی و روغنی را می‌توان به جای هم استفاده کرد زیرا آن ها با نسخه اصلاح‌شده همان روغن‌های مورد استفاده در رنگ‌های روغنی سنتی مانند روغن بزرک یا گلرنگ ساخته می‌شوند.

برای اهداف عملی، اصطلاحات “روغن” و “آلکید” قابل تعویض هستند زیرا رنگی که فقط حاوی روغن به عنوان یک چسب است، عملا وجود ندارد.

با این حال، نوع آلکیدی شکننده‌تر از رنگ‌های لاتکس می باشند و بیشتر در معرض ترک خوردن روی سطوح بیرونی مانند تزئینات چوبی یا درها هستند که با دمای بیرون منبسط و منقبض می‌شوند.

آستری های آلکیدی نیز به طور چشمگیری و به سرعت در برابر نور خورشید محو می شوند. آن ها سریع‌تر از رنگ‌های روغنی معمولی اما بسیار کندتر از رنگ‌های اکریلیک خشک می‌شوند.

مزایای استفاده از پوشش های آلکیدی نسبت به رنگ های روغنی چیست؟

پوشش های آلکیدی نسبت به رنگ های روغنی مزایای متعددی دارند. رنگ‌های آلکیدی خیلی سریع‌تر از روغن‌ها خشک می‌شوند و بسته به میزان ضخامت رنگ، ساعت‌ها قابل استفاده (مرطوب) باقی می‌مانند.

این رنگ ها بادوام و مقاوم در برابر سایش و پارگی هستند و این ویژگی باعث می‌شود که برای مکان‌های پرتردد در خانه یا ساختمان تجاری ترجیح داده شوند.

رنگ‌های آلکیدی با رنگ‌های روغنی سازگاری کامل دارند و می‌توان آن‌ها را به جای روغن‌های سنتی و محصولات مرتبط با آن‌ها مانند سقز، الکل معدنی و لاک استفاده کرد.

آستری های آلکیدی به خوبی با رنگ های روغنی معمولی ترکیب می شوند و می توانند پایه ای عالی برای رنگ روغن باشند. با این حال، رنگ‌های آلکیدی شکننده‌تر از رنگ‌های لاتکس هستند و بیشتر در معرض ترک خوردن روی سطوح بیرونی مانند تزئینات چوبی یا درها هستند که با دمای بیرون منبسط و منقبض می‌شوند.

اجزای اصلی رنگ آلکیدی چیست؟

اجزای اصلی آستری آلکیدی،  پلی استر اصلاح شده با روغن است که به عنوان عامل تشکیل فیلم، حلالی مانند هگزان یا مواد معدنی برای کمک به کاربرد، نفتنات های فلزی برای کاتالیز کردن واکنش خشک شدن و رنگدانه برای ایجاد رنگ و پنهان کردن رنگ عمل می کند.

سطح پوشش داده شده رزین آلکیدی یک پلی استر پیچیده اصلاح شده با روغن است که به عنوان عامل تشکیل فیلم در برخی رنگ ها و پوشش های شفاف عمل می کند.

رزین آلکیدی معمولاً بر اساس واکنش پلیمریزاسیون بین الکلی مانند گلیسرول و اسید دی کربوکسیلیک یا انیدرید آن است. این واکنش در حضور اکسیژن هوای اطراف هنگام خشک شدن رخ می دهد و یک لایه بدون چسب به دست می دهد.

رنگ‌های آلکیدی معمولاً دارای رقیق‌کننده‌هایی هستند که از الکل یا الکل‌های معدنی ساخته شده‌اند که میزان جریان رنگ و سرعت خشک شدن آن را تعیین می‌کنند.

آن ها با رنگ‌های روغنی سازگاری کامل دارند و می‌توان آن‌ها را به جای روغن‌های سنتی و محصولات مرتبط با آن‌ها مانند سقز، الکل معدنی و لاک استفاده کرد.

نقش نفتنات های فلزی در رنگ آلکیدی چیست؟

نفتنات های فلزی، نقش خشک کن های افزودنی را در رنگ های آلکیدی ایفا می کنند. این مواد، سرعت خشک شدن رنگ روی سطح را افزایش می دهند.

یک رنگ آلکیدی معمولی از پلی استر اصلاح شده با روغن ساخته شده است. در این نوع رنگ برای تشکیل فیلم پوششی، حلالی مانند هگزان به کار برده می شود. برای برای کاتالیز کردن واکنش خشک شدن رنگ های الکیدی، از نفتنات های فلزی  استفاده می شود. همچنین از رنگدانه ها، برای ایجاد رنگ و پنهان کردن سطح پوشش داده شده استفاده می کنند.

نفتنات‌های فلزی از نظر صنعتی مفید هستند و شامل آلومینیوم، باریم، کلسیم، کبالت، مس، آهن، سرب، منیزیم، منگنز، نیکل، پتاسیم، وانادیم، روی و زیرکونیوم می‌شوند.

هنگامی که به رنگ های مبتنی بر آلکیدی اضافه می شود، کربوکسیلات های فلزی به طور قابل توجهی زمان خشک شدن را کاهش می دهند. صابون های کبالت و کاتالیزورهای جایگزین آلکیدی پخت نیز به عنوان عوامل خشک کننده رنگ شناخته می شوند.

 

سفارش

شما می توانید برای سفارش انواع آستری آلکیدی هایسنس که از بهترین محصولات موجود در بازار ایران است با ما تماس بگیرید.

همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت و  ضمن ارائه مشاوره رایگان، سفارشات شما را ثبت و ارسال می کنند.

همچنین با مراجعه به وبسایت عارف شیمی و صفحه اینستاگرام ما از آخرین اخبار، جشنواره ها و تخفیفات متنوع این شرکت مطلع شوید.

 

ما همواره دوم هستیم؛ رقبا بعد از خود ما را معرفی می کنند.

امتیاز شما

14 پاسخ

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


سبد خرید