چسب چوب چیست؟
چسب چوب یکی از اصلی ترین و پرکاربردترین انواع چسب با قیمت ارزان و استحکام بالا است. این ماده برای چسباندن انواع قطعات و وسایل چوبی و همچنین برای اتصالات غیرچوبی مانند تکه های مجسمه و کاغذهای مقوایی استفاده میشود.
از چسبهای چوب در صنایع مختلف،کارگاههای بزرگ و کوچک نجاری و همچنین در مصارف متنوع خانگی استفاده میکنند.
چسب چوبها معمولا بر پایه همو پلیمر ها و پلی وینیل استات تولید می شوند. این پیوند باعث این ایجاد اتصال قوی بین دو جسم چوبی می شود. با اضافه شدن خواص پلیمری به چسب چوب، ظاهر آن چسبنده تر شده و علی رغم انعطاف پذیری زیاد، مولکول های آن تا عمق منافذ و درز های چوب نفوذ می کند.
این نوع چسب به دلیل ویسکوزیته بالایی که ایجاد می کند، پس از خشک شدن، یک بافت شفاف و دارای کمی خاصیت ارتجاعی ایجاد کرده و دو قطعه چوب را به هم می چسباند. این ویژگی بدین معنی است که زمان استفاده در کارگاه نیازی به حل شدن در آب ندارد و فقط در زمانی که غلظت کمتری نیاز داشته باشد میتوان آن را با آب رقیق نمود.
تاریخچه چسب چوب:
چند هزار سال پیش انسان ها از نوعی چسب ساخته شده از پروتئین حیوانی استفاده می کردند. البته امروزه نیز استفاده از این نوع چسب در برخی از کاربردها ترجیح داده می شود.
اما از ابتدای قرن نوزدهم، چسب چوب جایگاه ویژه ای در اروپا پیدا کرد. استفاده از آن در جنگ جهانی اول و در ساخت کشتی، قطار، هواپیما و کامیون به اوج خود رسید.
برای قرن ها استفاده از چسب حیوانی به خصوص چسب سُم و چسب پوست، انتخاب اول کاربران برای بسیاری از انواع کاربرد های نجاری، از جمله مبلمان و صنایع چوب بود.
ویژگی های چسب چوب:
یکی از مشخصه هایی که می توانید در انواع چسب چوب مشاهده کنید، رنگ سفید و حالت چسبندگی و خمیری آن است. معمولاً عموم افراد از طریق رنگ سفید چسب، آن را شناسایی میکنند . البته باید به این نکته توجه کنید که چسب چوب های نامرغوب و یا فاسد، حالت ژله ای دارند.
چسب چوب مانند عسل غلیظ است وبوی خاصی ندارد و حلالیت آن در برابر آب بسیار بالا است. یکی از مزایای استفاده از چسب چوب قیمت پایین آن نسبت به سایر چسب ها است.
این چسب کمی دیر گیر است یعنی کمی طول می کشد تا دو قطعه به یک دیگر وصل شوند ولی اگر عمل چسباندن به درستی انجام شود دیگر نمی توانید آن ها را جدا کرد. به راحتی می توان گفت برای جدا کردن این دو قطعه چوبی راهی جزء شکستن آنها نیست.
این محصول در حالت ها و انواع مختلفی عرضه می شود که هرکدام بسته به میزان چسبندگی و ماده تشکیل دهنده، کاربرد متفاوتی دارد.
انواع چسب چوب:
انواع مختلفی از چسب چوب وجود دارد که رایج ترین آن ها عبارتند از:
-
-
-
چسب پلی وینیل استات (PVA):
چسب پی وی اِی با نام های چسب سفید، چسب نجار یا چسب چوب نیز شناخته می شود. این محصول بی رنگ بوده و برای اکثر پروژه های نجاری مناسب است. PVA متعلق به خانواده پلی وینیل استرها است و نوعی ترموپلاستیک محسوب می شود. پلی وینیل استات پیوند محکمی بین دو قطعه چوب ایجاد می کند اما به مواد غیر متخلخل مانند فلز یا پلاستیک به صورت مطلوبی نمی چسبد.
-
چسب پوست:
این نوع چسب از پوست حیوانات تهیه می شود. بیشتر در ساختِ سازهایی مانند کمان، گیتار و … استفاده می شود. چسب پوست دو نوع است. نوع اول چسب پوست گرم یا جامد است که با حرارت دادن آن در ظرفی از آب تهیه می شود. این ماده با حرارت دادن به مایع تبدیل شده و وقتی سرد شود، مجددا به حالت جامد باز می گردد. این نوع چسب باید با قلم مو در محل مورد نظر بکار رود. نوع دوم چسب پوست، چسب پوست مایع است که در بطری عرضه می شود. مزیت استفاده از چسب پوست مایع در مقایسه با PVA این است که: «چسب چوب حیوانی مایع، شفاف بوده و در محل استفاده اثری از خود باقی نمی گذارد».
-
چسب پلی اورتان:
پلی اورتان یکی از بهترین چسب های چوب ضد آبِ موجود در بازار است. چسب های پلی اورتان معمولاً پیش پلیمرهایی هستند که با گروه های ایزوسیانات خاتمه می یابند. علاوه بر چوب، این ماده در اتصال فلزات، سنگ ها، پلاستیک ها و سرامیک ها نیز به کار می رود. این چسب مانند چسب های PVA در هوا خشک نمی شود. چسب پلی اورتان با رطوبت اشیاء چسبانده می شود. هنگامی که خشک می شود، منبسط شده و چسبندگی را در جاهایی که فاصله سطوح مناسب نیست بهبود می بخشد. چسب پلی اورتان قدرت بالایی دارد و به اجزا و جزئیات چوب آسیب نمی رساند.
-
چسب اپوکسی:
اپوکسی، معمولاً به عنوان یک ترکیب دو بخشی، در محدوده وسیعتری از دما و رطوبت نسبت به سایر چسبها عمل میکند. آنها چسب های بسیار قوی با خاصیت پرکنندگی بالا هستند. چسب چوب اپوکسی نیازی به پرس ندارد. این محصول ضد آب است و می توان آن را با پودر خشک و رنگ مناسب ترکیب کرد تا با رنگ چوب متعادل شود. استفاده از اپوکسی دو جزئی نیازمند توجه دقیق به نسبت اختلاط دو قسمت است. همچنین این چسب به اکثر چسب های چوب خشک شده (به جز PVA) می چسبد.
-
چسب سیانواکریلات:
این چسب معمولاً برای چسباندن سطوحی که سخت و مستحکم هستند و سرعت خشک شدن آن ها معمولاً زیاد است، استفاده می شود. به جز نجاری، این چسب کاربردهای زیادی در مصارف خانگی دارد. سیانواکریلات یا چسب CA برای اتصال قطعات سخت به یکدیگر استفاده می شود. یکی از مزایای آن عمل کردن در مدت زمان بسیار کوتاه است. با استفاده از اسپری فعال کننده به همراه چسب CA، در ناحیه مورد نظر سرعت خشک شدن آن به صورت چشم گیری افزایش می یابد. چسب سیانواکریلات یکی از قوی ترین انواع چسب های چوب به شمار می رود.
-
-
نکته: هنگام انتخاب چسب چوب، عواملی مانند استحکام، مقاومت در برابر آب، زمان خشک شدن، ویسکوزیته و رنگ آن را در نظر بگیرید.
عارف شیمی با سال ها تحقیق و پژوهش در زمینه تولید انواع چسب، فرمولی منحصر به فرد برای چسب چوب یافته است. محصولات این شرکت در سریع ترین زمان ممکن به تمام نقاط کشور و سراسر جهان ارسال می شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر، مشاوره رایگان و سفارش محصول مورد نظر خود، با ما تماس بگیرید.
همکاران ما در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهند بود.
13 پاسخ
کدوم چسب چوب رو برای مبلمان پیشنهاد میکنید؟ برای استفاده صنعتی منظورم هست
چسب چوب pva را برای مبلمان توصیه می کنیم
این مطلبتون راجع به چسب چوب و بخصوص انواع چسب چوب خیلی کامل و مفید بود. من برای پروژه دانشگاهی خودم نیاز داشتم. استفاده کردم. مرسی
زنده باشید
چسب چوب در صنعت کارتن سازی هم خیلی کاربرد داره.
ممنون از اطلاعات خوبتون در مورد چسب چوب. تنظیمات متن یکم بهم ریخته. بررسی بفرمایید
ممنون که اطلاع دادید. درست شد
خیلی کامل بود راجع به چسب چوب و انواعش. مرسی
ممنونم از راهنمایی کاملتون بخصوص انوع چسب چوب و کارایی شون
توضیحات خیلی خوبی بود خیلی چیزا یاد گرفتم از چسب چوب ممنونم
https://tabasomdc.com/
لذت بردم ممنون
https://tavatranslation.com/
عالی بود توضیحات
با تشکر