کامل ترین اطلاعات خرید رنگ ساختمانی مناسب

راهنمای خرید رنگ ساختمانی

خرید رنگ یا انتخاب رنگ مناسب برای منزل یا محل کارتان می‌تواند کار دشواری باشد. چرا که تنوع رنگ‌ها و برندهای موجود در بازار بسیار زیاد است. همه ما معیارهای خاصی برای انتخاب نوع رنگ خانه خود داریم. با کمی مطالعه و کسب آگاهی و برنامه‌ریزی می‌توانید به بهترین نتیجه برسید. با توجه به راهنمایی‌های این مقاله، می‌توانید یک رنگ مناسب و زیبا برای خانه‌تان انتخاب کرده و دکوراسیون خوبی برای فضای زندگی خود ایجاد کنید. در این مقاله، نکاتی را برای خرید رنگ، انواع رنگ، برند و مقدار رنگ مصرفی به شما ارائه خواهیم داد تا بتوانید با خیالی آسوده، رنگ مورد نظرتان را انتخاب کنید.

موارد قبل از خرید رنگ

موارد مهم قبل از خرید رنگ

دقت کنید قبل از اقدام به خرید رنگ و تهیه آن موارد زیر را در نظر بگیرید:

نوع سطح: اولین قدم برای انتخاب رنگ، تعیین نوع سطحی است که می‌خواهید رنگ کنید. سطوح مختلف مانند دیوار، سقف، چوب، فلز و پلاستیک، هر کدام رنگ‌های مخصوص به خود را دارند.

کاربرد رنگ: رنگ‌ها بر اساس کاربرد به دسته‌های مختلفی مانند رنگ‌های داخلی، خارجی، ضد آب، ضد زنگ، و تابلویی تقسیم می‌شوند.

نوع رنگ: رنگ‌ها با توجه به نوع حلال‌شان به دو دسته کلی حلال در آب و حلال در تینر تقسیم می‌شوند. رنگ‌های حلال در آب، بوی کمتری دارند و زودتر خشک می‌شوند، اما رنگ‌های حلال در تینر، ماندگاری و قدرت پوشانندگی بیشتری دارند.

رنگ و فام: انتخاب رنگ و فام مناسب، به سلیقه شما و دکوراسیون منزل‌تان بستگی دارد.

پوشش دهی: میزان پوشش دهی رنگ، به نوع رنگ، کیفیت آن و متراژ سطحی که می‌خواهید رنگ کنید، بستگی دارد.

قیمت: قیمت رنگ‌ها با توجه به برند، نوع و کیفیت متفاوت است.

در بخش‌های بعدی به هرکدام به طور مفصل می‌پردازیم.

 نوع رنگ

اولین قدم در انتخاب رنگ، تعیین نوع رنگ مورد نیاز شما است. رنگ‌ها به طور کلی به دو دسته کلی رنگ‌های ساختمانی و رنگ‌های هنری تقسیم می‌شوند:

  1. رنگ‌های ساختمانی:

این نوع رنگ‌ها برای رنگ‌آمیزی سطوح مختلف مانند دیوار، سقف، گچ، چوب و فلز در ساختمان‌ها استفاده می‌شوند. رایج‌ترین انواع رنگ‌های ساختمانی عبارتند از:

رنگ پلاستیک: این رنگ‌ها پایه آب دارند، ارزان هستند و به سرعت خشک می‌شوند. به همین دلیل، اگر وقت لازم برای نقاشی ساختمان ندارید؛ رنگ‌های پلاستیکی مناسب ترین گزینه برای شما خواهند بود. اما آنها، مقاومت کمتری نسبت به رنگ روغنی ساختمان دارند. علاوه بر این، رنگ­های پلاستیکی بوی ناخوشایندی را از خود ایجاد نمی‌کنند.

رنگ روغنی: این رنگ‌های روغنی با حلال تینر رقیق می‌شوند، بادوام هستند و می‌توان از آن‌ها برای سطوح داخلی و خارجی استفاده کرد. رنگ‌‌های روغنی به دلیل نیاز به زمان بیشتر برای خشک شدن، گرد و غبار اطراف را نیز به سرعت به خود جذب می‌کنند. اما مزیت برتر آنها این است که به‌راحتی قابل تمیز شدن هستند. زمانی که شما از رنگ روغن برای سطوح منزل خود استفاده می‌کنید؛ می‌توانید در صورت ایجاد لکه و یا کدر شدن با دستمالی مرطوب که به مواد شوینده آغشته شده باشد؛ سطح مورد نظرتان را تمیز نمایید.

رنگ اکریلیک: خوشبختانه رنگ‌های آکرلیک پایه آب دارند، قابل شستشو هستند و بدون بو هستند. همین موضوع یکی از مزیت‌های این نوع از رنگ‌ها می‌‌باشد. رنگ آکریلیک برای سطوح  چوبی، گچی و سیمانی بسیار مناسب است.

رنگ‌های لاتکس: از انواع رنگ‌های اکریلیک به شمار می‌آیند که غلظت بالاتری دارند و برای سطوحی که نیاز به پوشش بیشتری دارند مناسب هستند.

رنگ استخری: یک رنگ معمولاً سبز آبی یا آبی سبز است که برای رنگ آب استخرها یا استخرهای شنا استفاده می‌شود. این رنگ معمولاً به دلیل نقش آرام بخش آب و ارتباط آن با طبیعت انتخاب می‌شود و می‌تواند به ایجاد فضای آرامش بخش و زیبایی کمک کند.

رنگ‌های هنری:

  1. رنگ‌های هنری:

این نوع رنگ‌ها برای نقاشی، طراحی و سایر فعالیت‌های هنری استفاده می‌شوند. رایج‌ترین انواع رنگ‌های هنری عبارتند از:

رنگ‌های روغن: در اکثر موارد این رنگ‌ها با حلال تینر رقیق می‌شوند، دارای پیگمنت‌های غنی هستند و برای خلق آثار هنری با جزئیات دقیق مناسب هستند.

رنگ آبرنگ:  می توان گفت، این رنگ‌ها پایه آب دارند، شفاف هستند و برای ایجاد نقاشی‌های لطیف و ظریف مناسب هستند.

رنگ گواش: آب  پایه اصلی این رنگ‌هاست، مات هستند و برای ایجاد نقاشی‌های با رنگ‌های زنده و شاداب مناسب هستند.

و

رنگ اکریلیک: چون این دسته پایه آب دارند، سریع خشک می‌شوند و می‌توان از آن‌ها برای طیف وسیعی از تکنیک‌های نقاشی استفاده کرد.

کاربرد رنگ

پس از انتخاب نوع رنگ، باید به کاربرد آن فکر کنید. رنگ‌ها برای مصارف مختلفی مانند رنگ‌آمیزی داخلی، رنگ‌آمیزی خارجی، رنگ‌آمیزی چوب، رنگ‌آمیزی فلز و … استفاده می‌شوند. هر نوع رنگ ویژگی‌های خاص خود را دارد که برای یک کاربرد خاص مناسب‌تر است. به عنوان مثال، اگر برای رنگ‌آمیزی نمای خارجی ساختمان به رنگ نیاز دارید، باید رنگی را انتخاب کنید که در برابر شرایط آب و هوایی مقاوم باشد.

برند رنگ

برند رنگ

برند رنگ برای نقاشی ساختمان به عنوان یک جزء مهم از هویت و ظاهر بیرونی یک ساختمان بسیار اهمیت دارد. رنگ‌ها اغلب باعث تعیین ظاهر و جلوه نهایی یک ساختمان می‌شوند و می‌توانند بر تاثیر و انطباق ساختمان با محیط اطراف و حتی تحول آن تاثیر بگذارند. از این رو، اهمیت برند رنگ برای نقاشی ساختمان بسیار زیاد است.

در زمینه تولید رنگ برندهای مختلفی فعالیت می‌کنند. برخی از برندها در تولید رنگ‌های ساختمانی تخصص دارند، در حالی که برخی دیگر در تولید رنگ‌های هنری تخصص دارند. هنگام انتخاب برند رنگ، باید به سابقه و شهرت برند، کیفیت رنگ‌ها و قیمت آن‌ها توجه کنید. هنگام خرید رنگ، برندها و قیمت‌های مختلف را مقایسه کنید. حتماً نظرات مشتریان را در مورد برندهای مختلف رنگ بخوانید.

مقدار رنگ

برای اینکه بدانید چه مقدار رنگ نیاز دارید، باید مساحت سطحی را که می‌خواهید رنگ کنید، محاسبه کنید. همچنین باید به تعداد لایه‌های رنگ مورد نیازتان توجه کنید. به طور کلی، برای هر لایه رنگ، به 1 لیتر رنگ برای هر 3 تا 4 متر مربع سطح نیاز دارید.

برای اینکه بدانید چقدر رنگ نیاز دارید، باید متراژ سطحی را که می‌خواهید رنگ کنید اندازه بگیرید. برای این کار، طول و عرض سطح را بر حسب متر اندازه بگیرید و سپس این دو عدد را در هم ضرب کنید. به این عدد، 10 تا 15 درصد اضافه کنید تا ضایعات را نیز در نظر بگیرید.

خرید رنگ مات

هنگام خرید رنگ به میزان مات بودن توجه کنید

رنگ‌ها در درجات مختلفی مانند مات، نیمه مات، براق و ساتن موجود هستند.

مات: این نوع رنگ هیچ بازتابی ندارد و برای پنهان کردن عیوب سطح ایده‌آل است.

نیمه مات: این نوع رنگ کمی بازتاب دارد و برای اکثر سطوح مناسب است.

براق: این نوع رنگ بازتاب زیادی دارد و به سطوح ظاهری شیک و مدرن می‌دهد.

ساتن: این نوع رنگ بین مات و براق قرار دارد و ظاهری صاف و درخشان به سطوح می‌دهد.

خرید رنگ

پس از انجام مراحل بالا، می‌توانید رنگ مورد نظرتان را از فروشگاه‌های رنگ و ابزار خریداری کنید. هنگام خرید رنگ، به تاریخ انقضا و شرایط نگهداری رنگ توجه کنید.

نکات

  • قبل از خرید رنگ، نمونه رنگ را روی سطح کوچکی از دیوار امتحان کنید تا مطمئن شوید که از رنگ آن راضی هستید.
  • از قلم مو و غلطک مناسب نوع رنگ استفاده کنید.
  • قبل از رنگ‌آمیزی، سطح را به طور کامل تمیز و آماده کنید.
  • از دستورالعمل‌های روی قوطی رنگ برای مخلوط کردن و اعمال رنگ پیروی کنید.
  • هنگام رنگ‌آمیزی، حتماً تهویه مناسب داشته باشید.
  • در هنگام رنگ‌آمیزی از ماسک، دستکش و عینک استفاده کنید.
  • پس از اتمام رنگ‌آمیزی، ابزارها را به طور کامل تمیز کنید.

با رعایت این نکات، می‌توانید رنگ مناسب را برای نیازهایتان انتخاب کنید و از نتیجه کارتان لذت ببرید.

نتیجه گیری

در این مقاله نکاتی را برای خرید رنگ، چه برای مصارف ساختمانی و چه برای مصارف هنری، ارائه دادیم تا بتوانید با آگاهی و اطمینان بیشتری انتخاب کنید. با توجه به این مطلب، می‌توانید یک رنگ مناسب و زیبا برای خانه‌تان انتخاب کرده و دکوراسیون خوبی برای فضای زندگی خود ایجاد کنید. از مهم ترین این معیارها، کیفیت، برند و نوع محل رنگ و قیمت آن است. ما به شما چند نوع از بهترین رنگ ساختمانی را معرفی کردیم و با عنوان کردن خصوصیات آنها به شما در انتخاب مناسب‌ترین کمک می‌کنیم.

 

 

 

5/5 - (1 امتیاز)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *


سبد خرید